Monday, 16 December 2013

Popcorn is popping corn

Children  cooking programs are a fantastic way to get kids interested and even excited about healthy foods. Children  have the opportunity to create healthy meals that teach children  while they learn important math and reading skills as they follow recipes and measure ingredients. Children also learn about food safety.


 Jum'at, 13 Desember 2013, Bersama beberapa ibu, kelas B3 - Ms Dewi - mengadakan cooking class, kali ini dengan tema Jagung.

Sebelum memasak bersama, semua anak dibagi lembar tentang proses perjalanan "popcorn" mulai dari gambar kebun jagung, jagung mentah, jagung kering, sampai akhirnya menjadi pocorn. Bukan itu saja, anak-anak juga mengupas jagung dari masih kulit hingga kelihatan jagungnya.

baby corn



Selain itu anak-anak juga dikenalkan, asalmula kenapa dinamakan popcorn.
Popcorn is a type of corn that expands from kernel and puffs up when heated. 
Popcorn is able to pop because,  its kernels have a hard moisture-sealed hull and a dense starchy interior. Pressure builds inside the kernel, and a small explosion (or "pop") is the end result.  

Sederhananya, popcorn adalah jagung yang dipanaskan hingga meletup (nge'pop') dan mengembang.
Dengan panci bertutup kaca, anak-anak menyaksikan bagaimana jagung yang mengembang hinga mengeluarkan suara meletup-letup.

Setelah masak, anak-anak dipersilahkan mengambil popcorn yang sudah jadi, sebanyak yang mereka mau. Kalau sudah habis....silahkan tambah lagi....

Children cooking program  activities to help show your child the fun side of learning... we prove it!

No comments: